Masur Kåsa



- Produktkod: 3950001290221
- EAN: 3950001290221
- Varan tillfälligt slut (Green Trail)
Jag vill få ett meddelande när den här produkten är tillgänglig
Masur Kåsa
Ange din e-postadress så skickar vi ett meddelande när produkten finns i lager igen. Efter detta kommer din e-post att tas bort från vår lista.
Träkåsa Masur Ca. 2dl
Kåsan är som en träbåt. I en båt är vattnet på utsidan och i en kåsa är det på insidan. Båda kan bli blöta och spricka när de är torra, så båda måste tjäras. Kåsans tjära är kaffefett.
Kåsans bruksanvisning
- Fyll kåsan med kaffevarmt vatten, inte kokande vatten.
- Låt stå i två minuter och häll ut. De mesta av saltet löser sig i varmt vatten.
- Att koka materialet i saltvatten tar död på spänningen i träet, det är därför kåsan har smak av salt.
- Låt kåsan torka i minst två timmar, gärna till nästa dag. Träporerna öppnar sig när de blir blött och torkar.
NOTERA! Kåsan har färgvariationer. Kåsan kokas i saltat vatten som tillsatts med kaffe. Detta färgar kåsan. Masurträ kan vara av olika sorter och är därför olika färgade.
Brygg starkt filtermalet kaffe. Drick inte ur kåsan, utan ta en matsked våt, varm kaffesump från botten av filtret och lägg det i kåsan. Gnid hårt med tummen, tills kåsans väggar är torra (3-5 min.) På så sätt får du snart en vattenavvisande fettfilm på kåsan, så att den inte blir blöt och spricker när den torkar. På detta sätt finns alla extra smaker kvar under fettfilmen.
Drick och drick ur kåsan, men tvätta den inte, eftersom hållbarheten och hygienen bygger på att inte tvätta kåsan.
Träet absorberar fukten under ögonblicket man dricker kaffet och en torr och salt yta kan inte bakterier leva.
Du kan snabbt ändra smaken på kåsan med högst en kork storlek, av den sprit du gillar: Lägg den korkade spriten i kåsan en stund och skölj sen. Spriten sugs upp i kåsan och några koppar kaffe smakar lite som spriten, men inte så mycket salt och trä. I slutändan finns de extra smakerna kvar under fettfilmen. En större mängd sprit kommer genom träets ådring, och träet blir blött, vilket gör att det spricker när det torkar. Detta tillväga gångs sätt är inte nödvändig.
Använd kåsan varje dag i minst en månad för att få en ordentlig fettbeläggning på den. Då är den redo för långa turer och börjar tåla till och med sprit och smakar som det du dricker, inte det som senast drack ur den.
Kåsan är ett ekologiskt alternativ. Den är gjord av förnyelsebart material och behöver inte tvättmedel eller varmt vatten för att rengöras. Trä leder inte värme, vilket gör att kaffet håller sig varmt längre och du kan dricka det varmare eftersom kåsan inte bränner dina läppar.